Kvietky z foamiranu

06.06.2017

Drahí priaznivci tvorenia. V tomto článku sa chcem s vami podeliť o svoje "kvietkovanie".  Kvietky z papiera, kovu alebo plastu zdobia takmer všetky moje scrapbookové projekty. Nuž a pre mňa zaujímavou novinkou vo svete tvorivcov sú kvety z foamiranu. Je to unikátny, penový plastový semiš, ktorý nachádza využitie vo floristike, dekorovaní interiérov, v šperkárstve, je netoxický, teda nájde použitie aj pri tvorbe s deťmi a je samozrejme obrovskou výzvou pre scrapbookové projekty. Kvety z foamiránu sú veľmi jemné na dotyk, vizuálne sa podobajú hodvábu a pripomínajú čerstvo natrhané kvety. Nuž a tu predstavujem jednu skutočne jednoduchú techniku, ako vytvoriť kvet z foamiránu. 

Čo budete potrebovať:

- hárok foamiránu - kvietkovú raznicu alebo šablónu + big shot - guľôčkový stylus, nahradí ho pero so zaobleným koncom alebo hrubá ihlica na pletenie - moosgumu alebo hrubšiu mäkkú podložku na tvarovanie - nožnice - pečiatkovú farbu + aplikátor alebo suché olejové pastely alebo spreje - piestíky - ozdobné perličky alebo nit - lepidlo - šidlo

Pracovný postup - ako to robím ja - za studena:

Krok 1: Prihotovíme si 4 okvetia vyrazením na bigshote

Krok 2: Okraje lupienkov a stred si ľubovoľne pofarbíme. 

Krok 3: Po jednom jemne porozťahujeme lupienky (v najširšom bode - viac k vonkajšiemu okraju ) prstami. Upozornenie - foamiran je jemný - môže sa pri silnom ťahaní roztrhnúť. Vytvoríte na lupienkoch také oblúčiky - bublinky.

Krok 4: Okvetie preložíme napoly a ešte preložíme na seba. Vytvoríte "kôpku" 6-tich lupienkov."

Krok 5: Kôpku prstami skrúcate do tesnej špirály. Špirálku vložíte do dlane a prstami druhej ruky ju šúlate dotiaľ, kým sa nedokáže udržať v špirálovitom tvare. Opakujeme so všetkými okvetiami. "Šúlance"opatrne porozťahujete - okvetia rozvijete.

Krok 6: Guľôčkou stylusu povytláčate stredy okvetí.

Krok 7: Do stredov okvetí naneste lepidlo a lepte okvetia jedno do druhého tak, aby sa jednotlivé lupienky neprekrývali.

Krok 8: Do stredu kvetu šidlom prepichneme dierku do ktorej prevlečieme piestiky. Zo spodu kvetu konce piestikov prilepíte. Stred kvietka môžete vyplniť perličkou alebo nitom.

Foamiranové kvety sa môžu tiež tvarovať nahrievaním lupienkov na žehličke alebo použijete teplovzdušnú pištol. Lupienky nahrejete a skôr ako vychladnú postupujete krokmi 1 - 6. Zahriaty foamiran je viac tvárny.

© 2017 HobbyNews - online magazín HobbyShopu.sk, OTAVIUS, spol. s r.o.
Vytvorené službou Webnode
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky